Lær maskerne at kende

Når du skal lære at hækle, så er der en masse forskellige masker man skal lære. Det kan virke uoverskueligt, men hvis du tager det en ad gangen, så skal du nok kommer igennem, og før du ved af det kan du hækle nærmest hvad som helst!

Når du har lært alle masker at kende og kan de grundlæggende teknikker, så er du allerede kommet rigtig langt! Og Herfra handler det bare om øvelse, og med tiden vil du opdage at det du hækler bliver mere jævnt, og at du hele tiden lærer nye fiduser at kende som enten gør dit hækleprojekt nemmere eller resultatet flottere.

Til at starte med er det en god idé at lære de forskellige masker at kende. De mest brugte masker er luftmasker, kædemasker, fastmasker, halvstangmasker og stangmasker – og hvis du hækler bamser og figurer, så kommer du også til at støde på en magisk ring rigtig mange gange. Du kan finde vejleder til det hele nedenfor.

Jeg har lavet sider, som hver omhandler en specifik maske eller teknik, som jeg synes er gode at lære når man først starter med at hækle. Her kan du se hvordan masken eller teknikken laves, både beskrevet med tekst og i en video, og du kan se hvordan masken forkortes i en opskrift.

Desuden har jeg lavet en oversigt over en lang række masker og deres forkortelser. Denne oversigt kan du printe og bruge som en form for opslagsværk når du følger en opskrift. På den måde har du altid forkortelserne lige ved hånden, indtil de sidder på rygraden.

Klik her for at åbne oversigten over forskellige masker, forkortelser og forklaringer til print.

Når du er ved at have styr på maskerne kan du også roligt kaste dig ud i at prøve at hækle efter diagram, eller lære hvordan man kan skifte farve på forskellige måder. Begge dele finder du vejledninger til her: