Indtagning med fastmasker

Hvis man vil hækle eksempelvis en bamse eller noget andet rundt skal man kunne lave indtagninger for at gør det åbne hul mindre så det til sidst kan lukkes.

Der findes flere måder at lave indtagninger på når man hækler med fastmasker.

Her beskriver jeg to metoder man kan bruge til at lave en indtagning. Metode 1 er den nemmeste, og den jeg selv startede med at bruge. Metode 1 er dog rimelig synlig. Metode 2 er en smule sværere, men til gengæld er den meget mindre synlig end metode 1. Jeg bruger altid metode 2 til at lave indtagninger med fastmasker.

Metode 1:
Stik i næste maske, slå garn om og træk en maske op (2 masker på nålen), stik nu i den næste maske, slå garn om og træk endnu en maske op (3 masker på nålen), slå nu garn om, og træk nålen gennem alle masker på nålen (1 m på nålen).

Metode 2:
Stik under forreste maskeled i den næste maske (2 masker på nålen), gå nu direkte videre og stik under forreste maskeled i den næste maske (3 masker på nålen), slå garn om og træk nålen igennem de to første masker på nålen (2 masker på nålen), slå garn om og træk igennem den sidste maske på nålen (1 maske på nålen).

Når man hækler rundt skal man også bruge udtagninger, til dette har jeg en separat side som beskriver hvordan dette gøres.

I denne video viser og forklarer jeg de to metoder til indtagning.

God fornøjelse!