Farveskift med fastmasker

Mange hæklede bamser og figurer hækles i fastmaske-omgange, og ofte støder man på en opskrift hvor man skal skifte farve. Men hvordan laver man egentlig det pæneste farveskift?

Hvis man er lidt vandt til at hækle, så ved man, at når man hækler i omgange, så fortsætter man som regel bare rundt, så man i virkeligheden hækler i en spiral. Det kan gøre at farveskift giver et hak, og dermed bliver meget tydeligt. Der findes heldigvis forskellige metoder der kan tages i brug, hvis man gerne vil gøre overgangen fra en farve til en ny, så flot som muligt.

Her har jeg samlet de fem metoder som jeg bruger, alt efter hvilket projekt det er, og hvor meget jeg vil gøre ud af at lave et flot farveskift. De fem metoder er kort beskrevet nedenfor, og nederst på siden finder du en video hvor jeg viser alle fem metoder.

Metode 1: Nem og hurtig – Denne metoder bruger jeg hvis farveskiftet alligevel ikke kan ses, eller hvis jeg løber tør for garn og skal have fat i en ny garnnøgle.

Metode 2: En lille forbedring – Denne metode bruger jeg til ting hvor man skal lave mange striber, hvor de samme farver skal bruges flere gange, og hvor det ikke er vigtigt at finishen er helt i top, men hvor det alligevel kommer til at blive set hele vejen rundt

Metode 3: En god forbedring – Denne metoder bruger jeg ofte hvis jeg skal skifte farven helt, og ikke bare lave en stribe. Denne finish er, efter min mening, en lille smule flottere end metode 2, men den er lidt mere omfattende, og jeg bruger den derfor ikke når jeg laver mange striber hvor jeg skal bruge de samme farver igen.

Metode 4: Helt lige – Denne metode bruger jeg ofte hvis projektet skal have en rigtig flot finish, og er min foretrukne metode hvis jeg ved der skal laves flere farveskift, og man kommer til at kunne se projektet hele vejen rundt.

Metode 5: Det perfekte farveskift – Denne metode bruger jeg hvis projektet fortjener lidt ekstra kærlighed. Denne metode fjerner den zig-ziggede ‘linje’ der er mellem farvere og gør overgangen mere lige og defineret. Den er dog mere omfattende og jeg bruger den kun i projekter hvor finishen betyder meget.

Video

Metoderne er svære at beskrive ordentligt med tekst, så derfor har jeg lavet en video hvor jeg viser alle fem metoder, videoen kan du se lige her: